Behandelingen FAQ

Wat moet ik weten als ik voor het eerst kom?

De schoonheidsspecialist is er voor iedereen en voor elke leeftijd. Je hoeft geen verstand te hebben van huidverzorging om langs te komen. Tijdens de behandeling is het handig om een hemdje aan te hebben zodat het decollete kan worden meebehandeld. Make-up wordt aan het begin van de behandeling verwijderd. 

Welke behandeling moet ik kiezen?

Vaak twijfelen mensen tussen een basis behandeling of een anti-ageing behandeling. Hierbij geldt dat de anti-ageing behandeling meer voedende werkstoffen bevat en de huid intensiever wordt verzorgd. 

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Dit is natuurlijk helemaal aan jezelf, maar gebruikelijk is 5-6 weken. 

Kan ik iemand een behandeling cadeau geven?

Je kan een cadeaubon geven met een bedrag of een behandeling naar keuze. Als er een bedrag op de bon staat mag deze meerdere keren gebruikt worden totdat het bedrag op is.

Kunnen kinderen ook een behandeling laten doen?

De producten van Extenso Skincare zijn erg huidvriendelijk en ook geschikt voor de jongere huid. 

Wat moet ik uitdoen bij een massage?

Ik masseer al 6 jaar, maar voor sommige is het de eerste keer en kan dit spannend zijn.  Daarom laat ik de keuze altijd over aan de klant; waar jij je comfortabel bij voelt. Bij een rugmassage moet het shirt sowieso uit, maar indien gewenst kan een broek of shortje aangehouden worden. De BH kan eventueel langs achter losgemaakt worden wanneer je op de bank ligt. 

Producten FAQ

Hoe kan ik mijn huid thuis verzorgen?

1. Start met het reinigen van je gezicht.

2. Neutraliseer vervolgens de zuurgraad van de huid met een lotion.

3. Gebruik eventueel een serum of oogcrème.

4. Gebruik een passende crème om je huid te hydrateren.

Waarom gebruik je een reiniging?

Een reinigingsproduct verwijdert vuil en talg van de huid. Hierdoor krijg je minder snel last van verstopte poriën en mee-eters. Een gereinigde huid kan ook beter de werkstoffen opnemen van de producten die hierna worden aangebracht, zoals een serum of een crème. De huid reinigen met alleen water is niet voldoende omdat talg niet kan oplossen in water

Waarom gebruik je een lotion?

Wanneer je huid in aanraking komt met water (zuurgraad 7) heeft je huid 4 tot 5 uur nodig om zijn oorspronkelijke zuurgraad weer te bereiken. In deze tijd is de huid vatbaarder voor ontstekingen en irritaties, vooral als je hier al gevoelig voor bent. Met een lotion kun je de zuurgraad van de huid weer in balans brengen. Ook blijft er soms reinigingsmiddel achter in de neusplooien, haargrens of kaaklijn, die de lotion kan verwijderen.

Waarom gebruik je een crème?

Een crème hydrateert de huid zodat deze soepel en sterk blijft.  Door te hydraten is er minder kans op gerstekorrels, schilfers, lijntjes, rimpels en andere verschijnselen die ontstaan door droogte. De crèmes van Extenso zijn geschikt als dagcrème en nachtcrème in 1. Wil je een extra volle crème voor de nacht dan is de Ultra Rich Revitaliser een goeie optie. 

Waarom bevatten de crèmes SPF 6? 

Teveel zonlicht kan het huidverouderingsproces versnellen, waardoor een SPF vaak wordt aangeraden. Helaas belemmeren zonnefilters de opname van vitamine D, een vitamine die erg belangrijk is voor gezonde botten en spieren & een sterk immuunsysteem. Daarom kan je het beste elke dag de UV checken in een appje op je telefoon. Uv 1-2: Extenso dagcrème (SPF 6). Uv 3-5: Skin Recover Shield dagcrème (SPF 25). UV 6-7: Sun Cover zonnecrème (SPF 50). Indien je huid snel verbrandt kan je bij een lagere Uv al voor een hogere SPF kiezen. Hou er verder ook rekening mee wat je doet op een dag. Zit je de hele dag binnen? Of ga je wandelen, buiten sporten of zonnen? Zo kan je van dag tot dag bepalen welke SPF je nodig hebt. 

Hoe kan je je huid extra verzorgen?

Dit kan met een serum of een oogcrème. Een serum gebruik je onder je crème om de huid extra te verstevigen (Nourishing Elixer) of extra te hydrateren (Hyaluronic serum). Een oogcrème kan ingezet worden bij fijne lijntjes en kraaienpootjes. De ooghuid is een stuk dunner dan de rest van de gezichtshuid en de moleculen in een normale gezichtscrème zijn te groot om hier effectief opgenomen te kunnen. In een oogcrème worden deze moleculen kleiner gemaakt waardoor dit wel kan.